Blog

Jucariile pentru copii

Pe masura ce se dezvolta, cresc copii au necesitati diferite : isi schimba dimensiunile, modul de a manca si alimentatia dar un lucru ramane constant in evolutia copilulu: joaca.
Prin joaca copii invata in mod natural diverse lucruri, invata sa fie atenti, activi, isi dezvolta curiozitatea si capata incredere ca sa descopere lumea inconjuratoare.
Prin jucarii copii isi formeaza multilateral personalitatea.Se formeaza gandirea, vocabularul, vorbirea, capacitatea de a imita, memoria, totodata le imbogateste capacitatea emotionala, fantezia. In timpul jocului li se dezvolta indemanarea si atentia.
Prin jucarii copii isi pun baza pentru invataturile ulterioare, dezvoltand gandirea prescolarilor.
Copii sunt invatati si educati sa aleaga jucarii conform genului lor. Spre exemplu fetele sunt incurajate sa se joace cu papusi iar baietii cu masinute iar daca copilul manifesta preferinta spre jucarii specifice sexului opus, va fi descurajat de catre parinti si reorientat.
Jocul are o importanta fundamentala in dezvoltarea copilului, iar adultii, parintii trebuie sa fie partenerii esentiali de joaca.Cu cat este mai mare copilul cu atat are nevoie de prezenta a adultului ca partener de joaca. Joaca impreuna creeaza posibilitatea ca adultii sa modeleze comportamentul copiilor.
Prin jucarii, copii isi creaza miniaturi ale lumii adultilor, pregatindu-i astfel pentru viata de adulti. Jocuri de societate precum sah, domino, monopoly sau anti monopoly le stimuleaza copiilor calitatile de lideri si competitivitate deoarece aceste jocuri implica folosirea banilor dar ii si invata sa se conformeze si sa respecte anumite reguli specifice fiecarui joc in parte.


2106 citiri, 1 astazi

Comments are closed.